רגישות לחלב עיזים בלבד

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

25/10/2018 | 22:33 | מאת: ליאת

שלום, האם יש אפשרות שפיתחתי רגישות לחלב עיזים *בלבד*? בת 30, אחרי 2 לידות בשנתיים האחרונות. לא צורכת חלב בקר ניגר כבר כעשור משום שגורם לי לנפיחות, אך מעבר לכך אוכלת מוצרי חלב רבים ללא בעיה. בתקופה האחרונה החלו לתקוף אותי לעיתים כאבי בטן עזים בבטן העליונה מיד לאחר הארוחה, אך ורק לאחר ארוחות בהן אכלתי פרוסה-2 גבינת גאודה עיזים. לאחר ארוחות אחרות הכוללות מוצרי חלב בקר, לא היו לי כאבים.

31/10/2018 | 08:28 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב האפשרויות רבות ודווקא התיאור שלך לא נשמע אלרגי. לכן לא הייתי שם בראש רשימת האפשרויות את הנושא האלרגי. מציע לך - 1. לנסות שוב חלב עיזים בכמות קטנה ולבדוק האם כאבי הבטן חוזרים 2. לפנות לרופא המשפחה ולבצע בירור של כאבי בטן עליונה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה