אלרגיה פענוח תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

24/10/2018 | 17:24 | מאת: ירון

שלום , בן 30 בריא לא מעשן. פניתי לרופא משפחה עם סימנים של שיעול, גודש באף והרגשת מלאות בבית חזה(חוסר אוויר ). הרופא חשד באלרגיה עקב חתול חדש בביתי ,ושלח לבדיקת דם ( חשוב לציין שלפני כ10 שנים היה לי חתול בבית מספר שנים ). בבדיקה התקבל ערך ige 190 ml ui. טווח תקין מופיע מ 0-100. האם יש צורך לפנות להמשך בירור מול רופא אלרגולוגיה? או נתון של 190 לא מחשיד באלרגיה. תודה

31/10/2018 | 08:21 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום ירון בהחלט האירוע מחשיד לאלרגיה ואולי תגובה אסטמתיות. היות ועיקר התלונות הן נשימתיות הייתי מפנה אותך קודם לרופא ריאות ובהמשך לאלרגולוג בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה