סינוס קוסטופרני סתום

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

26/08/2018 | 02:18 | מאת: אור

לאחר מחלת חום ממושכת נשלחתי לצילום חזה בו התגלה סינוס קוסטופרני סתום בנוסף לציור פריברונכיאלי מוגבר בבסיס ריאה ימינית וצל לב מוגדל. לאחר הגעה למיון הוסבר לי שצל הלב המוגדל נגרם מדלקת בקרום הלב, שכרגע מקבלת בשביל זה טיפול אך לא הוסבר לי לגבי שני הדברים האחרים. אשמח לקבל הסבר לגבי מה זה אומר.

03/09/2018 | 08:04 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב דלקת בקרום הלב קשורה לעיתים בדלקת בקרום הריאות שמתבטאת לעיתים בסינוס סתום לא אמור לגרום כעת לסימפטומים אל מומלץ לפנות לרופא ריאות על מנת לקבל תשובות יותר מדוייקות לגבי הפיענוח השני - ציור פריברונכיאלי - זה קשור לעיתים לזיהום נשימתי סוג של דלקת בדרכי האוויר גם כאן רופא ריאות הוא כתובת מצויינת לתשובות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה