אלרגיה לקרדית אבק הבית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

21/08/2018 | 09:37 | מאת: אלינה

שלום רב, במשך כ4 שנים סבלתי מאף סתום ללא נזלת והשתמשתי באופן יומי בטיפות אוטריוין לאף. לאחר מכן התחילו תסמינים של אלרגיה אשר כללו נזלת כרונית, גרד בעיניים ןבאף. בבדיקת תבחיני עור התגלתה אלרגיה לקרדית אבק הבית והתחלתי חיסוני אלרגיה. כיום אני מבצעת חיסונים מדי חודש מזה כ-4 שנים, לוקחת באופן יומי טלפסט וטיפות אף Avamys. בתקופה האחרונה ישנה החמרה בתסמינים, לא עובר יום ללא כמויות גדולות של נזלת וגרד בלתי נסבל באף, ומדי חודש ישנם מספר ימים בהם התסמינים כל כך מחמירים שאינני מסוגלת לישון . הרופא המטפל הגדיל את מנת הטלפסט לשני כדורים ביום אך אין כל השפעה או שיפור לאחר נטילת התרופה. יצוין כי ישנם ימים בהם אני מנקה ונחשפת לכמות גדולה של אבק ולא חווה תסמינים, לעומת זאת ישנם ימים בהם לפתע מתחיל התקף ללא כל סיבה נראית לעין. אינני יודעת מה לעשות, הרופא טוען כי ניסינו כל טיפול אפשרי(כדורים שונים,נקיון יומי של הבית, טיפות, דיקור, חיסונים). אשמח לקבל כל עצה לגבי טיפול אפשרי נוסף. תודה רבה!

22/08/2018 | 00:42 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב יש לפנות שוב לרופא מומחה אלרגיה לגבי טיפול נוסף - סטרואידים סיסטמיים הם תמיד אפשרות נוספת להקלה אך במחיר של תופעות לוואי יש גם מגוון חסמי H1 שעשויים לעזור בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה