אלרגיה וכאבי ראש בחיתוך בצל

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

06/06/2018 | 00:22 | מאת: רחלי

שלום רב, אני בת 26 נשואה +3 - תמיד הייתי יותר רגישה לחריפות של בצל אבל לאחרונה שמתי לב שבכל פעם שאני חותכת בצל ומתעסקת הרבה עם בישול אני נתקפת באלרגיה שמתבטאת בהתעטשויות רצופות לפרקי זמן ארוכים, נזלת מימית ושקופה, עיניים דומעות, וכאבי ראש שיכולים להחריף עד למצב של מיגרנה. הדבר מונע ממני את הדברים הכי בסיסיים ומוריד לי את איכות החיים. ניסיתי לקחת טלפסט או פניסטיל בזמן ההתקף אך זה לא משפיע כלל. גם אבק של קמחים משפיע עלי באותה צורה, אבל אם אני קושרת חיתול בד מסביב לאף זה מקטין מאוד את התופעה. הבצל משפיע עלי גם אם האף סתום ואני לא מריחה אותו כלל. האם זה מצב מוכר? ואיך ניתן להתמודד איתו? תודה רבה!

06/06/2018 | 18:41 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב כשנחתך - הבצל משחרר לאוויר העולם חומרים שעליהם מבוססים גזים מדמיעים צבאיים! לכן ברור שתפתחי תגובות אלו. אין המדובר באלרגיה אלא בתגובה טבעית לבצל. המלצה - תני לבעלך לחתוך את הבצל.. בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה