אלרגיה לצבעי אקרילי?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/05/2018 | 11:05 | מאת: עירית

שלום רב!מזה כשלוש שנים אני סובלת מאקזמה קשה בידיים, בעיקר בכפות ידיים ולאחרונה התפשט לי לגב היד, לזרועות, כתפיים גב רגליים...ומה לא. רופאי העור אמרו שזה אסטמה של העור ולאחר בדיקת אלרגיה( עם מדבקות בגב ל 48 שעות), מצאו רק רגישות קלה לחומר בנזיל. בעבר עשיתי בניית ציפורניים ובשל המצב הפסקתי. אני עוסקת ביצירות אומנות עם צבעי אקרילי, מציירת ופתאום חשבתי שאולי הכל זאת אלרגיה לצבע, כי לא מצאתי שום דבר אחר וניסיתי להוריד מאכלים להימנע מכל חומרי הקוסמטיקה, משתמשת רק בחומרים של אדרמה ובעקרון לא עוזר דבר חוץ מסטרואידים שממש גומרים אותי. האם יתכן אם כך שזה בגלל האקרילי למרות שאני עובדת עם כפפות מבד ועליהם כפפות ללא לטקס. תודה רבה!

07/05/2018 | 18:55 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב זה בהחלט ייתכן הימנעות מהחומר האקרילי לכמה שבועות ובחינת המצב יכול לעזור לך ולרופא שלך להחליט על הקשר להתפתחות אלרגיה עורית בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה