בדיקת דם לגילוי אלרגיה בתינוקת

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

23/03/2018 | 23:07 | מאת: מיה

שלום, ביתי בת שנה ו 8 חודשים סובלת מזה חודשים רבים משלשולים. הרופא המליץ לעבור לתזונה שמבוססת על סויה, במקום חלב פרה, אך לצערי לא נצפה שינוי (שינוי מינורי בהתחלה אך חזר למצב הרגיל די מהר). לאחר מספר בדיקות צואה שחזרו תקינות הוחלט על בדיקת דם לגילוי אלרגיות. ואלה התוצאות: Whey <0.10 Egg yolk 0.15 KU/L Alpha lactalbumin <0.10 Beta lactoglobulin <0.10 Casein 0.23 KU/L Egg white 0.52 KU/L Milk 0.21 KU/L Soybean 4.73 KU/L נקבע תור לרופא אלרגיות (לעוד 3 שבועות) והשאלה האם יש צורך להימנע לחלוטין מביצה, חלב וסויה? באיזה אופן לשנות את התזונה שלה? תודה רבה על העזרה!

25/03/2018 | 18:40 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב נראה שיש לה אלרגיה למזונות אלו. בשלב הזה יש להימנע ממוצרים אלו. ההחלטה על הדיאטה נתונה בידי האלרגולוג שישקול פקטורים נוספים בהחלטה על סוג הדיאטה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה