אלרגיה לסולפיטים/אלכוהול

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

09/03/2018 | 19:16 | מאת: אורית

שלום, מגיל 30 ועד היום גיל 40 אני סובלת מהתקפות שיעול סטרידו חמורות. הייתי בטוחה שקשורות למזון. הייתי באבחוני אלרגיה רבים ולא מצאו שום דבר. לפני כחצי שנה הבנתי שכנראה האלכוהול הנלווה לארוחה הוא הגורם. חקרתי והבנתי שזה אלרגיה לסולפיטים. מאותו רגע התנזרתי לחלוטין מאלכוהול אך לצערי בשבוע האחרון ההתקפות חזרו ובגדול. כמה שאלות: האם יש סולפיטים במזון? ממה אני צריכה להימנע חוץ מאלכוהול? האם יכול להיות ששנים שתיתי אלכוהול והרגישות התעוררה רק בגיל 30? הבנתי שיכול להיות שקנדידה היא הגורם לרגישות לאלכוהול, ושאם מטפלים בה זה יכול לעזור. האם יש אמת בדבר? האם אני צריכה אפיפן? באמת יש סכנת מוות בהתקפות השיעול האלו? האם מדובר בסכנת חנק? תודה מראש

15/03/2018 | 10:09 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב אינני בטוח כלל שיש קשר בין תלונותיך לסולפיטים מציע להגיע לרופא אלרגולוג לצורך בירור מסודר של אלרגיה ולרופא ריאות לבירור של השיעול במפגש זה תעלי את שאלותייך בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה