תגובה אלרגית - האם הפעם הבאה צפויה להיות חמורה יותר?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

28/11/2017 | 16:27 | מאת: יעל

בני בן ה 11 אלרגי למספר דברים. לפני מספר שנים זיהו בבדיקות אלרגיה לעשב כלשהוא, אלרגיה לצמיחה של עץ הזית, ועוד אלרגן. איני זוכרת מה בדיוק. במהלך השנים היו שני סוגי תגובות שונים: ברוב המקרים חשיפה לאלרגן כלשהוא עוררה תהליך איטי בו גופו ועיניו גירדו, נוצרה אדמומיות בפנים ונזלת. תהליך כזה היה נפתר בעזרת טיפות פנסטיל למשך מספר ימים. התקף מסוג אחר היה של תחושת חנק, שיעול חזק (מתוך ניסיון לנשום), הרגשה כללית רעה, לעיתים ציפצופים בנשימה. מקרים אלו דרשו טיפול עם אינהלציות ופנסטיל. ביום שבת היינו בחורשה, ופתאום החל שיעול כזה, בני אמר שהוא מתקשה לנשום, פניו התנפחו קצת, והשיעול גבר וגבר. היה ניכר כי הילד מתאמץ לנשום. רצתי איתו במטרה להתרחק מהחורשה, אך הדרך החוצה לוקחת מספר דקות. רק עשר דקות לאחר שהתרחקנו מהאזור השיעול נחלש, ואז החלו להישמע הציפצופים. במוקד של קופת החולים נתנו לו שוב אינהלציות ופנסטיל. כעת אני רוצה להבין האם יש החמרה בתגובות לאלרגיה? האם עלי לחשוש מהפעם הבאה בה יקרה דבר שכזה? ושאלה נוספת- מה ניתן לעשות בזמן ההתקף? ברור שיש להימנע מחשיפה לאלרגן, אך אם כבר קורה משהו כזה, ולא ניתן להתרחק במהירות, מה ניתן לעשות? יש לציין כי הוא גם סובל מאסטמה של העור. אין לנו משאף או משהו כזה, וגם לא נעשתה בעבר אבחנה של אסטמה. תודה

01/12/2017 | 18:57 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב החשש שלך ברור ונשמע גם מוצדק. יש לפנות בהקדם למומחה אלרגיה/ריאות על מנת להצטייד במשאפי וונטולין ולבחון את הרמה האלרגית שאולי זקוק לטיפול קבוע נוסף בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה