טיפול באסתמה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

16/11/2017 | 15:05 | מאת: דני

שלום אני בן 76 ידוע על אסתמה מאז שאני צעיר. אולי יש גם קצת COPD. מסתדר טוב עם סימביקורט כבר הרבה שנים. 160 בוקר 160 ערב. רק בתקופות של מחלה או התקף עובר ל 2 של 160 בבוקר 2 בערב ואז זה בדרך כלל יעזור ולפעמים עדיין יהיה קצת קוצר נשימה. שומר על כושר. הולך כמה פעמים בשבוע 2-3 קילומטר בקצב 5 קמש. בבדיקת רופא עיניים נמצא קצת נוזל בעין ורופא העיניים אמר שבסיכוי נמוך אולי הסיבה היא הסטרואידים מהמשאף. בעקבות זאת רופא המשפחה הציע שאולי אעבור מסימביקורט לתרופה חדשה בשם רלבר אליפטה 22-92 כי יש בזה פחות סטאורידים. אני חושש ומתלבט בגלל שאני יציב יחסית בסדר עם סימביקורט. אשמח לדעתך המקצועית 1. האם כדאי להחליף תרופה? 2. מה היתרונות של התרופה החדשה לעומת סימביקורט והאם יש בה באמת משמעותית פחות סטרואידים? תודה רבה

23/11/2017 | 14:32 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב סיכוי קטן מאד שיש קשר בין הממצאים בעין לשימוש במשאף 1. האם כדאי להחליף תרופה? כנראה שכן 2. מה היתרונות של התרופה החדשה לעומת סימביקורט והאם יש בה באמת משמעותית פחות סטרואידים? מעט פחות סטרואידים - לא הבדל משמעותי בעיניי למעשה המשאף החדש יתרונו בכך שהוא חד יומי בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה