אסטמה ומערכת חיסונית חלשה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

26/10/2017 | 01:42 | מאת: גל

שלום, אני בת 25, אסמטית מלידה. בעיקרון לאסטמה יש תקופות שונות, היו לי שנים של רגיעה ושנים של החמרה, אבל תמיד בתקופת המעבר היא מחמירה, אני משתעלת בצורה נבחנית, תחושה לא נעימה באף, כאב גב בשיעול וחולשה כללית. אני מרגישה שאני ממש "חולנית" בגלל האסטמה, אני מתקררת מאוד מהר וכמעט כל הסתיו והחורף לא מרגישה טוב. רופא המשפחה אמר לי שאני רגישה בגלל האסטמה וייעץ להקפיד על 7-8 שעות שינה בלילה ותזונה בריאה, לצערי התקופה בחיי לא מאפשרת לי מאחר ואני סטודנטית שעובדת במשרה מלאה, בעלת לו"ז עמוס ומתיש כל ימות השבוע. האם ישנה איזשהי פרוביוטיקה מומלצת או תרופה אחרת שתוכל לחזק לי אתהמערכת החיסונית? זה ממש מתסכל, אני יודעת שכל פעם שיש מעליי מזגן או שבטעות נגמרו לי המים במקלחת אני חולה יום למחרת. מה ניתן לעשות? תודה.

27/10/2017 | 09:16 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב מה שהוכח כיעיל הוא - 1. שימוש במשאפים משולבים - סימביקורט או סרטייד פעמיים ביום 2. או שימוש בכדור סינגולאייר 3. תלוי בחומרת הסימפטומים - ניתן להשתמש בשניהם ביחד .. מעבר לכך ברור שיש לשפר את איכות השינה התזונה והפעילות הגופנית. אך אל הן המלצות שנכונות לכולנו ולאו דווקא לחולי האסטמה. בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה