תגובה אלרגית לעקיצה או נשיכה של חרק

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/07/2017 | 19:24 | מאת: נעמה

שלום רב לפני יומיים נעקצתי ממשהו שלא ברור מהו.. אני חושבת הרגשתי את העקיצה אך לא ראיתי מה עקץ. באיזשהו שלב (לא בטוחה כי בעצם לא בטוחה מתי נעקצתי) הרגשתי גירוד קל ובליטה בירך. כשהסתכלתי ראיתי סימן אדום נפוח גדול מאוד ובאמצע סימן עקיצה/נשיכה כהה יחסית. למחרת התפתחה אצלי פריחה כמעט בכל הגוף, בזרועות בבטן, בגב, בחזה.. ונקודת העקיצה הפכה כואבת. למחרת הפריחה בידיים ובבטן השתפרה ( אך לא נעלמה) אבל נראה שהפריחה ממשיכה ופתאום הופיעה ברגליים ובעוד מקומות. ראיתי שני רופאים בימים אלה שלא ידעו לאבחן בדיוק מה עקץ ואמרו לקחת אלרגיקס. מדובר בעצם בתגובה אלרגית מערכתית נכון? האם העקיצה נשמעת כמו עקיצת עכביש? האם זה אומר שאם אעקץ שוב עשויה להיות תגובה מסכנת חיים? כרגע המצב הוא שמקום העקיצה כואב והפריחה סהכ במגמת שיפור אך קיימת. כיצד נכון להמשיך טיפול? האם עליי לפנות לרופא עור? לרופא לאלרגיה? תודה רבה

30/07/2017 | 17:13 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב לא בטוח שמדובר בתגובה אלרגית גם לא בטוח שמדובר בעקיצה בכל מקרה כעת יש להמשיך ולטפל מקומית גם אם אכן מדובר בעקיצת חרק - בכלל לא בטוח שעקיצה נוספת תגרום לתופעה דומה לכן בנקודת הזמן הנוכחית יש להמשיך בחיים כרגיל פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה