אלרגיה לעץ אורן וחיסונים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/07/2017 | 19:37 | מאת: ניר

יש לי טסטים חיוביים לעץ אורן. אני מתגורר בירושלים שם יש הרבה עצי אורן. אני מעוניין להתחיל טיפול חיסוני. העניין הוא שהרופאים אמרו לי שהם לא מחסנים נגד אורן. שזה לא מועיל קלינית. וכו. לפי מה שהבנתי מהם, האלרגנים של האורן גדולים מדי ולכן אי איפשר לנשום אותם ולכן אין טעם לחסן. האם הדבר נכון? מה דעתך בעניין? האם יש צורך להתחסן נגד עצי אורן? למה בארץ לא מחסנים נגד אורן?

18/07/2017 | 23:09 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב משאלת נראה שהבנת היטב את הסיבות לכך שלא מחסנים לעצי אורן אין צורך בפנייה נוספת ויש להשתמש בתרופות נוגדות אלרגיה בעונה הנכונה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה