יעוץ לגבי אבחנה- קונטקט דרמטיטיס או מחלת הפה והגפיים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/06/2017 | 02:02 | מאת: אלה רייס

פניתי לרופא משפחה בעקבות שלפוחיות בכפות הידיים והרגליים המלוות בגרד עז מאוד. הרופא תחילה אבחן בקונטקט דרמטיטיס. לאחר האבחון הראשוני הבין שהיה לי חום וכאב גרון ביום לפני ושבני לקה באבעבועות רוח וטיפלתי בו. לאחר יעוץ עם רופא ילדים, שני הרופאים אמרו שאופן ההתפשטות של הפריחה לא אופייני לאבעבועות אך הסימפטומים יחדיו מאפיינים מחלת הפה והגפיים וייתכן כי בזה חלה בני וכנראה נדבקתי ממנו. לבני לא היו פצעים בפה אך היה לו כאב גרון מלווה בחום. אני מעוניינת לדעת איזו אבחנה סבירה יותר כי להבנתי מחלת הפה והגפיים לא גורמת לגרד ואני דווקא סובלת מגרד מטריד מאוד.חשוב לי לדעת מה האבחנה המדוייקת כיוון שאני לא רוצה להדביק אנשים נוספים סביבי.

17/06/2017 | 09:51 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב לאחר ששני רופאים שהכירו את מחלת ילדך ובדקו אותך לא הצליחו להגיע לאבחנה אין באפשרותי (וגם לא אחראי מצידי) לתת לך חוות דעת אינטרנטית יש להבין שאנו כרופאים פעמים רבות לא יודעים את האבחנה המדוייקת אנא פני לרופא שלך לקבל חוות דעת נוספת בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה