אלרגיה לבריכה? האם יש פתרון?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

15/05/2017 | 20:28 | מאת: טלי

שלום רב, בת 43. לא נחשפתי לבריכת שליה בתדירות משמעותית בילדותי. לפני כשנתיים התחלתי לשחות. למדתי לשחות ואני שוחה 3 פעמים בשבוע. אבל, מאז ספטמבר בערך, אני סובלת מסימפטומים של אלרגיה. התעטשויות חזקות, רגישות בעיניים, אף נוזל באופן תדיר. ללא חום, ללא כאב גרון, ללא זעהום חיידקי, ללא כאבי שרירים האופיינים לשפעת. פשוט התעטשויות חזקות ביותר, גירוי בעיניים, אף נוזל. הבחנתי שבערך יממה אחרי השחיה ישנו שיא בסימפטומים (למרות שמתחילים מיד עם היציאה מהבריכה), וביום השני עד שלישי לחשיפה, חלה רגיעה. יש לי אלרגיה לקיווי שמתבטאת אחרת לגמרי (גודש בדרכי הנשימה) שלא אובחנה ע"י אלרגולוג. אני פשוט יודעת, מנסיון חיים. קל להמנע מקיווי, אבל משחיה??? זה הספורט היחיד שאני יכולה לעשות כי יש לי בלט דיסק ואני לא רוצה להעמיס בריצה/אופניים/חדר כושר, שלא מומלצים במצב של הגב שלי. מה עושים???

15/05/2017 | 20:57 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב טיפול סיסטמי ומקומי עשוי גם הוא לעזור אנא פני למומחה אלרגיה בהנחה שמדובר באמת בתגובה לחומרים בבריכת השחייה - ניתן לנסות ולהחליף לבריכה אחרת בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה