האם ניתן לרפא אסתמה לצמיתות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

25/03/2017 | 21:39 | מאת: נועה

שלום, אני בת 23 וסובלת מאסטמה קשה מלידה. לפני שבועיים לערך התקררתי, ההתקררות היתה מלווה בחום צינון, וכמובן שיעול. וכמו בכל התקררות נזקקתי לאינהלציה, רק שהפעם הדבר היה כרוך גם בהגעה למיון, צילום חזה וחשד לדלקת ריאות. אני כבר שבועיים משעלת בצורה שלא נעימה (לסביבה) וזה גורם לי לאי נעימויות בלימודים, עבודה וכולי. מרגיש לי שבגלל האסטמה כל התקררות קטנה מלווה בהתקפים ושיעור שנמשך כשבועיים שלושה. זה כמובן משפיע לרעה על עבודה לימודים וכו' כל ישיבה בחדר עם שטיח מעיקה, כל ריח חריג ואפילו התרגשות מענייני יום יום גורמים למצב הנשימתי להיות לא טוב. אני מטופלת בטיפול מונע, משתדלת לעשות פעילות אירובית קבועה, יש לי משאף חירום ואינהלציה בעת הצורך. אבל די, פשוט נמאס לי. האם קיימת היום בעולם הרפואה אפשרות לסיים עם האסתמה לצמיתות? אשמח לשמוע אפילו על טיפול חדיש, או נסיוני. אני פשוט רוצה להתפטר מזה אחת ולתמיד.

26/03/2017 | 09:02 | מאת: ד"ר קובי שדה

אסתמה והתסמינים שתיארת עשויים להגרם מאלרגיה רז קודם כל עלייך לבצע בדיקת אלרגיה ובהתאם להחליט על טיפול מתאים. אין טיפול קסמים קצר או מיידי לאלרגיה ואסתמה בהצלחה ד"ר קובי שדה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה