אקטונל

דיון מתוך פורום  סל תרופות - מידע וייעוץ

15/05/2008 | 02:23 | מאת: איילת

שלום רב, אני בת 33 וחולה באוסטאופורוזיס (מדד T: -3.3) משנית כתוצאה מתת משקל ומחסור בויטמין D. צפיפות העצם הולכת ומדרדרת, האנדוקרינולוג אומר שעליי לקבל אקטונל, אך קופת החולים מסרבת לאשר את התרופה בטענה שאינני זקוקה לה. רופא המשפחה טוען שאין לי אוסטאופורוזיס אלא רק ירידה בצפיפות העצם, ושאינני נכנסת לאף אחת מהקטגוריות שמאפשרות לי לקבל את התרופה. מגוחך שאנשים בני 80 שתוחלת החיים שלהם קצרה מאוד, זכאים לטיפול רפואי ולניסיון להגנה משברים ונכות כאשר אדם צעיר, שעשרות שנים של סבל לפניו, לא זכאי לטיפול. האם אוסטאופורוזיס משני איננו הופך אותי לזכאית לטיפול? מה עליי לעשות בכדי לקבל את התרופה? תודה רבה!

על מנת לתת לך עיצה אני צריך לראות מה בדיוק רשם האנדוקרינולוג

מנהל פורום סל תרופות - מידע וייעוץ