הנחיות לטיפול בביפוספנטים

דיון מתוך פורום  סל תרופות - מידע וייעוץ

14/10/2010 | 13:23 | מאת: שלמה

שלום רב! אמי בת 53 ולפני מספר שנים ביצעה באופו עצמאי בדיקת צפיפות עצם בהמלצת הרופאה המטפלת ואכן ניתגלה כי צפיפות העצם שלה ירודה והותחל טיפול בביפוספנטים (לאחר שקיבלה אישור מיוחד להיכלל בזכאות לתרופה במסגרת הסל). לאחרונה עברנו דירה ותוקף האישור שהיה חלף והיה צורך לחדשו, אולם, מנהלת המרפאה הנוכחית (שרותי בריאות כללית) מסרבת להעניק את האישור מחדש בטענה כי אמנם אמי עונה על הצורך לקבל את התרופה לאור בדיקת צפיפות העצם, אך, עליה לשלם מחיר מלא עבורה מאחר ואיננה בגיל המתאים. הייתי מעוניין לדעת באם חייבים לענות על 2 ההגדרות לשם קבלת האישור להכלל בסל (גיל + בעיה בצפיפות העצם) וכמו כן, אשמח לקבל קישור למקום בו אוכל לקרוא/ להדפיס את ההנחיות על מנת להעביר למנהלת המרפאה במידה ואמי זכאית. תודה רבה על ההתייחסות! שלמה

17/10/2010 | 14:04 | מאת: חיפאית

פרטי מסגרת הכללה בסל של פוסאלאן יומי: (כפי שרשום באתר משרד הבריאות, מעודכן לתאריך כפי הרשום שם) - http://www.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/PerutSalTrufa.asp?RegNum=122%2064%2028504%2000 אנסה להעתיק משם: "1.. התרופה האמורה תינתן לטיפול באוסטיאופורוזיס ובהתאם לכללים האלה: א. למטופלות בכל מקרה של אוסטיאופורוזיס: א. עם שבר אוסטיאופורוטי קיים ב. עם T score (ההפרש בין צפיפות העצם של המטופל לבין צפיפות העצם הממוצעת לאדם באוכלוסיה) הנמוך מ-3.5- ג. בנשים מעל גיל 60 שנים עם T score הנמוך מ-2.5- ד. שנגרמה מאחת המחלות הידועות כגורמות לו ה. בכל מקרה של אוסטיאופורוזיס שנגרם כתוצאה מטיפול בתכשיר גלוקוקורטיקואידי ב. למטופלים בכל מקרה של אוסטיאופורוזיס: א. עם שבר אוסטיאופורוטי קיים ב. מעל גיל 60 עם T score נמוך מ-2.5- ג. בכל מקרה של אוסטיאופורוזיס שנגרם כתוצאה מטיפול בתכשיר גלוקוקורטיקואידי. ד. שנגרמה מאחת המחלות הידועות כגורמות לו. ג. התרופות יינתנו למטופלים ומטופלות בהתאם לחלוקה זו: 1. ALENDRONATE SODIUM למטופלים ולמטופלות 2. אף אחת מן התרופות האמורות (Alendronate sodium Risedronate sodium Raloxifene) לא תינתן בשילוב עם התרופות האחרות " אפשר לשאול גם בפורום "בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות- אוסטיאופורוזיס" של רמב"ם , כאן בדוקטורס.

מנהל פורום סל תרופות - מידע וייעוץ