סימבלטה -תרופה גנרית

דיון מתוך פורום  סל תרופות - מידע וייעוץ

18/02/2008 | 19:08 | מאת: סמי

אני מקבל סימבלטה 60 מ"ג בהנחה של 40% זה יוצא בערך 180 ש"ח לחודש,זה מאוד יקר בהתחשב במשכורת ובקיצבה הנמוכה אותה אני מקבל מביטוח לאומי. הבנתי שיש הנחה מלאה למי שיש סכרת או כאבים נויירולוגים. לי יש דיכאון מג'ורי. איך בכול זאת ניתן לקבל את התרופה בהנחה מלאה? מתי הפטנט על התרופה מסתיים ומתי אמורות להכנס תרופות גנריות לסימבלטה?

27/02/2008 | 18:30 | מאת: מנדי לייטון-בלישה

שלום רב, סימבלטה (אין גירסה גנרית לתרופה זו) נכנסה לסל התרופות יחד עם עוד שתי תרופות לטיפול בכאב נוירופטי/עצבי בועדת סל הקודמת בשנת 2006 אך בפועל, מרבית החולים לא קיבלו אישור לתרופות הללו. השנה, אני שמחה לבשר שאחרי שאנחנו ורופאי הכאב הפעלנו לחץ רב, הוסרו כל ההגבלות על מתן התרופות הללו ולכן החל מעוד כמה שבועות, תוכל לקבל את התרופה בעלות מאוד נמוכה בשל היותה בסל הבריאות. לידיעתך, אם אתה חולה סכרת - היית אמור לקבל את זה בסבסוד כבר עכשיו אך מה שהיה, היה והדבר החשוב הוא שבקרוב, לא תצטרך לממן בעצמך את התרופות. אני מקווה שהתרופה עוזרת לך ומקלה עלייך - מאחלת לך שהכאבים יפחתו באופן משמעותי... כעת, משהוסרו ההגבלות, צריך רק לחכות לחוזר המנכ"ל (אחרי שהממשלה תאשר את המלצות הועדה השלב הבא הוא שמשרד הבריאות תוציא חוזר מנכ"ל עם הנחיות לטיפול בהקשר של התרופות לכאב עצבי) שיצא ולקוות שהקופות לא ימציאו הנחיות מגבילות. אנחנו נפרסם באתר העמותה את חוזר המנכ"ל הרלוונטי ברגע שהוא יפורסם. לבינתיים, אתה מוזמן להיכנס לאתר ולקרוא את חוברת ההנחיות לטיפול בכאב עצבי (מופיע בחלון החדשות באתר) שההסתדרות הרפואית הוציאה לפני כמה חודשים יחד עם איגודי רופאים כמו איגוד רופאי הכאב. יש בו הסברים טובים גם על טיפולים אחרים היכולים לעזור לסובלים מכאב עצבי www.fightingpain.co.il תרגיש טוב, מנדי לייטון-בלישה יו"ר העמותה למאבק בכאב

28/02/2008 | 00:12 | מאת: סמי

ראשית,תודה על תשובתך המפורטת. האמת היא,שאני לוקח את התרופה כבר חודש לטיפול בדכאון מג'ורי. אני לוקח את התרופה הזאת מכיוון שכל שאר התרופות ממשפחת ה- SSRI SNRI לא הועילו. אני לא סובל (ברוך השם) מכאבים,אולי מכאבי לב כן, כי הדכאון מתסכל וגם התופעות לוואי של התרופות הם לא נעימות כלל ועיקר ובמיוחד התסכול מאובדן חשק מיני כמעט לחלוטין וללא קשר לדכאון אלא רק מגלל חלק מתופעות הלוואי של הכדורים הללו שמשפיעים על איזור מסויים במוח ומערכת העצבים המרכזים.....וזה דבר ידוע. האם נראה לך שעד שיאשרו את ההנחה המלאה ללא שום מוגבלות לא אקבל את ההפרש רטרואקטיבי? חפיסה אחת עולה לי אחרי הנחה חלקית של 40% בערך 180 ש"ח ל-28 כדורים של 60 מ"ג. האם קיים אישור לראומטולוג לרשום \ להמליץ על התרופה להתוויה נגד כאבי פרקים שנובעים עקב סיבוכים ממחלת קרוהן הן עילה לקבל את התרופה בהנחה מלאה ? תודה מראש

מנהל פורום סל תרופות - מידע וייעוץ