ועדת חריגים בקופת חולים כללית

דיון מתוך פורום  סל תרופות - מידע וייעוץ

01/05/2009 | 22:03 | מאת: שלום

אישתי חלתה פעם שניה בסרטן השד לפני כשנתיים. אישתי נשאית של הגן brca1 .קופ"ח לא המליצה לה לבצע בדיקת mri . כמו כן היו תקלות נוספות במהלך הבדיקות התקופתיות. לכן פנינו לטפול בבי"ח רמב"ם . מאחר ואישתי קבלה בפעם הראשונה כשחלתה טפול באדריאמיצין החליטה הרופאה המטפלת לטפל בטקסוטר. פנינו לקופ"ח על מנת שיספקו לנו את התרופה, אך עד לתאריך שנקבע הטפול הראשון לא קבלנו כל התיחסות לבקשתנו.לכן רכשנו את התרופה באופן פרטי. במהלך הטפולים התקבלה תשובה מקופ"ח שאשתי יכולה לקבל טפול בטקסול ולא כפי שהמליצה האונקולוגית . פניתי למשרד הבריאות ובתשובה שקיבלתי המלץ לפנות לועדת חריגים של קופ"ח.ועל הרופא המטפל לפנות לועדת החריגים. למי הכוונה כרופא מטפל, האם האונקולוגית שרשמה את המלצתה לטפול בטקסוטר או רופאת המשפחה? כמו כן מה הם הקריטריונים לטפול בטקסוטר בסרטן השד.

שלום גם הרופא המטפל וגם האונקולוג רשאים לפנות לוועדת החריגים נכון יותר שהאונקולוגי יעשה את זה לגבי התוויות, אני ממליץ לךלהכנס לאתר האינטרנט של משרד הבריאות שם להכנס למחיצה שנקראת מאגר תרופות ושם תמצא תשובות לשאלותלעניין התרופה.

12/07/2009 | 12:39 | מאת: רינה

אני סובלת מכולסטרול גבוה ומטריגלצירידים ומקבלת סימבוסטאטין 40 מג לאחרונה יש לי כאבי שירים הרופא הוריד את המינון ל20 מג למרות שאינני מאוזנת כלומר כולסטרול 180 וטרילגלצרידים 170 , שאלתי היא האם יש תרופה אחרת שנכללת בסל ולא גורמת לכאבי שרירים אני מבוטחת במושלם. שאלה שניה: לאחרונה התגלה אצלי אוסטופורזיס הרופא רשם לי מוקסיבון לקחת כל יום, האם אין תרופות חדישות יותר שנכללות בסל ויש להן פחות תופעות לוואי?

מנהל פורום סל תרופות - מידע וייעוץ