יש הקטנה מתמשכת סל תרופות, מורידים תרופות חיוניות

דיון מתוך פורום  סל תרופות - מידע וייעוץ

30/12/2007 | 22:13 | מאת: בוריס ד

למה בשנים קודמות היה תקציב קטן יותר וסל תרופות היה כולל כול תרופות חיוניות, בניגוד שתקציב משרד הבריאות גודל וסל הבריאות קטן ותרופות חיוניות נעלמות מרשימה של סל הבריאות. כמאט כל תרופות, אפילו טיפות עף, שרופאים נותנים, צריך לשלם מחיר מוגזם, כי אותם הוציאו מסל תרופות. כנראה יש בועדה אנשים שחסר להם הבנה מה הם מחקים. למה הפסיקו בכלל ליצר בארץ את רוטין, שזה ויטמין שמשתמש כמו תרופה לכלי דם?

השיקולים איזה תרופות להכניס לסל ואיזה לא הם שיקולים מורכבים כל החלטה שלא תתקבל תהיה רעה כיתמיד יהיו כאילו שיפגעו הצורך רב ויריעה התקציבית קצרה

23/01/2008 | 21:19 | מאת: בוריס

לדעתי את התקציב סל הבריאות צריך לחלק לא הנהלה רפואית, רק אז סל תרופות יכולות שיהיה סביר. אחרת את הבעיה תיהיה אין סופית. גם עם יוגדל את התקציב קודם יקחו ממנו בעלי כוח ולחולים שוב לא ישאר די.

מנהל פורום סל תרופות - מידע וייעוץ