בדיקות הורמונליות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/10/2001 | 11:14 | מאת: דנה

בוקר טוב אותרתי כסובלת משחלות פוליציסטיות. נאמר לי כי מתלוות לכך תופעות כגון אקנה, שיעור יתר וכן תנגודת אינסולין. אילו בדיקות עליי לעבור על מנת לבדוק תנגודת אינסולין? אני סובלת משיער יתר האם כתוצאה מכך הנני נקראת מקרה קשה של שחלות פוליציסטיות? מודה לך מראש דנה

יש להבדיל בין שחלות פוליסיצטיות, שהינן מבנה מולד (שכיח למדי) של השחלות, לבין התסמונת של השחלות הפוליסיצטיות שאליו מתלוות התופעות שתיארת. נכון שנשים עם התסמונת הינן בדרך כלל יותר קשות לטיפול, בעיקר בגלל עודף המשקל. אך גם שיעור היתר משקף הפרעה הורמונאלית שבאה לידי ביטוי ברמות גבוהות של אנדרוגנים (הורמונים זכריים). בכל מקרה ככלל יש לנו טיפולים טובים להשגת ביוץ גם אצל נשים עם תסמונת של השחלות הפוליסיצטיות. ניתן לבדוק תנגודת לאינסולין בין היתר על ידי קביעת היחס של רמות האינסולין והגלוקוז בדם בצום.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית