הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2001 | 18:19 | מאת: אתי

שלום רב. אני סובלת ממחזור לא סדיר , זאת אומרת שבכל חודש אני מקבלת מחזור אבל עם איחור פעם 4 ימים , פעם 7 ופעם בדיוק. לפני 3 חודשים איחר לי המחזור ב- 4 ימים , לפני חודשים קיבלתי בדיוק בזמן. וחודש שעבר איחר לי ב - 7 ימים הייתי צריכה לקבל ב- 30.8 וקיבלתי ב- 5.9.01. הרופא נשים שלי אמר שאין זה נחשב למחזור לא סדיר פשוט אני כל הזמן מקבלת בזמן שונה. רציתי לדעת אם זה יכול להוות בעיה להכנס להריון. - רציתי לדעת מתי לדעתך הזמן המשוער של הביוץ שלי , ( כבר התחלתי לקיים יחסים מאתמול בערב) - האם מותר לעשות פיפי אחר כך ,והאם צריך להשאר במיטה, והאם מותר להתקלח.

הוסת מופיעה 14 יום אחר הביוץ, כך שנראה שמועד הביוץ אצלך משתנה מעט ממחזור למחזור. ייתכן ועל מנת לאתר אצלך את זמן קיום היחסים האידיאלי להריון, כלומר את מועד הביוץ, יהיה עליך להיעזר בערכה ביתית לבדיקת שתן ל- LH או לבצע בקופה בדיקות אולטראסאונד. מומלץ אחרי מגע מיני להישאר בשכיבה כ- 20 דקות על מנת לאפשר לזרע לחדור בעד צוואר הרחם. אחר כך ניתן להתרוקן או להתרחץ, אך כדאי להימנע מאמבטיות חמות ובכל מקרה לא לבצע שטיפות אל תוך הנרתיק.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית