כניסה להריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2001 | 18:16 | מאת: סיגל

שלום רב אני בת 27 ללא ילדים, מחזורי סדיר (25-26 ימים) מזה כשנה בעלי ואני מקיימים יחסי מין לא מוגנים. בשלושת החודשים האחרונים השתמשתי בערכה לחיזוי ביוץ לפיה הביוץ מתרחש בקביעות 12 ימים לפני תום המחזור. למרות קיום יחסים בימים אלו אינני מצליחה להכנס להריון. האם יש סיבה לדאגה? האם מומלץ להתחיל בבדיקות? תודה רבה

אחרי שנה של ניסיונות להרות אין עדיין סיבה מיוחדת לדאוג, אבל בהחלט מומלץ לעבור כמה בדיקות בסיסיות שלא כרוכות בסיכונים כל שהם, אך יכולות לתת אינפורמציה רבה. למשל בדיקת זרע לבעלך ומעקב ביוץ ובדיקות הורמונליות לך (שישללו בין היתר בעיות בבלוטת התריס או רמות גבוהות של הורמון החלב - פרולקטין).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית