איקקלומין ללא מעקב הורמונלי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/10/2001 | 12:46 | מאת: גילי

שלום פרופ' זיידמן, אנו מנסים להרות מזה שנה וחודשיים.נתוני הזרע של בעלי והפרופיל ההורמונלי שלי בזמן מחזור-תקינים. אובחנו אצלי שחלות פוליציסטיות. עברנו שני מחזורים עם מעקב זקיקים ללא כל טיפול, בהם היה זקיק מוביל בגודל 18 או19 ורירית בעובי תקין-אך ללא הצלחה. עברנו מחזור אחד של איקקלומין בו היו שני זקיקים בגודל טוב וכך גם הרירית- שוב ללא הצלחה. ע"פ הרופא שלי עלי לעבור לפחות 3 מחזורי איקקלומין עם מעקב זקיקים, אך הוא לא מעוניין לשלב בדיקות הורמונליות בשלב זה כי הוא מקבל תמונה מספיק טובה מהאולטרסאונד. שאלותי: 1. האם האינפורמציה מבדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון תעזור במקרה שלי? האם הרופא שלי סתם עקשן? 2. מה הסיכויים להרות במקרה שלנו? תודה רבה מראש, גילי.

במידה ומתקבלת תמונה ברורה באולטראסאונד של גדילת הזקיקים, ניתן במקרים רבים לוותר בעת טיפול עם איקקלומין על בדיקות הדם. הסיכוי שלך, הוא כמו אצל כל אישה שמגיבה לטיפול עם איקקלומין כ- 20% למחזור טיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית