טיפולים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/10/2001 | 12:33 | מאת: ליאת

אני בת 40 ועברתי מספר הזרעות לפני שפנינו ל-IVF. המצב שחזר על עצמו אצלי היה ביוצים עצמוניים בזקיק בגודל 18-19, רמות E2 סבירות אבל אף פעם לא גבוהות , וב-IVF התברר גם שהתגובה של השחלות חלשה. העוברים שנוצרו קיבלו דוקא סיווג גבוה והתפתחו יפה. האם יש קשר בין הנתונים של מתן כוריגון על זקיקים בגודל 18- כדי לא לקחת סיכון- רמות אסטרוגן לא גבוהות ,ותגובה שחלתית ,לבין חוסר קליטה של הריון? או שיש להתייחס לנתון של איכות העוברים בלבד כנתון מעודד. האם מזקיקים בשלים יותר יכולים להתפתח עוברים תקינים יותר? שאולי כן יצליחו להקלט או שאין קשר לנתון הזה? מקוה שתוכל להתייחס.

איכות העוברים קובעת את סיכויי ההצלחה ולא גודל הזקיקים. אני משוכנע שהרופא המטפל יודע באיזה עיתוי לתת את הכוריגון, ועובדה שהעוברים היו טובים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית