החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/10/2001 | 14:51 | מאת: גלית

בשלב החזרה,מה למעשה קורה עם העוברים המוחדרים לרחם? האם יש ברחם נוזל שבו הם מצויים או שהם אמורים מיד להיצמד לדופן? האם רירית הרחם שבה הם משתרשים מכסה את כל הרחם או רק חלק עליון שאליו אמורים העוברים להגיע ואיך אמורים להגיע? לא מבינה לחלוטין את הנושא ואשמח להסבר קצר.

הרבה דברים באמת לא מובנים באשר לתהליך ההשרשה. אך באופן כללי, רירית הרחם מצפה את חלל הרחם כולו. זהו חלל "מדומה", כלומר דפנות הרחם למעשה צמודות אחת לשנייה. העובר לאחר מספר ימים מההחזרה עובר תהליך מורכב בו הוא חודר ונבלע בתוך הרירית, ויוצר סביבו את התאים שיהוו את השליה בעתיד ויזינו אותו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית