דופק עובר - לרופא - דחוף

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2001 | 15:07 | מאת: יעל

שלום, שבוע שעבר ביצעתי אולטרה סאונד ונאמר לי כי שק ההריון קטן יחסית לעובר ושנחכה לשבוע הבא. היום אני בשבוע 9 פלוס 4 ימים ובאולטרה סאונד שהיה היום נראה עובר שהתפתח לגודל המתאים ושיש מספיק מים אבל לא נמצא דופק. הרופא בקש ממני לבוא יום ראשון לבדיקה חוזרת על מנת להיות בטוחים להפסיק את ההריון . שאלותיי הן האם יש סיכוי שלא ראו דופק עובר מאיזה שהיא סיבה וההריון בכל זאת תקין או שזהו פשוט העובר מת. האם יש סיכוי שבאולטרה סאונד הבא ימצאו דופק? תודה

השאלה היא האם יש ספק לגבי גיל ההריון. במידה ואין ספק שאת באמת בשבוע 9+ , הרי שלצערי אירועים של תחיית המתים נדירים גם בקרב עוברים. לא סביר שבשבוע 9 פתאום ימצא מחדש הדופק, ולצערי כידאי שתסתגלי לבשורה וחבל שתצפי לניסים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית