רמות הורמונים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/10/2001 | 07:54 | מאת: שרונה

בהמשך לשאלתי אתמול והמצב שתארתי ובו רמות E2 חדלו לעלות למרות המשך גדילת הזקיקים- מהם הרמות המינמליות של E2 לזקיק טוב ובשל? איך ניתן להסביר ש-E2 הגיב מצויין בטיפול, הכפלה ויותר כל יומיים , ובבדיקה האחרונה נעצרה העלייה? האם במידה וזה קשור לתגובה שחלתית לא היו רואים התפתחות לא תקינה מתחילת התגובה?

באופן גס ניתן לאמר שאנחנו מצפים שמול כל זקיק בשל יהיו רמות ה- E2 בדם כ- 200 פיקוגרם למ"ל, או כ- 700 פיקומול למ"ל. האסטרדיול בדם הוא ביטוי עקיף לפעילות תאי הגרנולוזה שמקיפים את הביצית, וישנם גורמים רבים ומורכבים שמשפיעים על הבשלת הביצית וקומפלקס התאים שסובב ותומך בה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית