מעקב זקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/10/2001 | 07:35 | מאת: מממ.

איני נכנסת להריון מזה שנה, ולכן נשלחתי למעקב זקיקים באולטרהסאונד. כל יומיים מתבצעת בדיקה והגענו כבר ל-31 מ"מ. יומיים אח"כ נמצא נוזל בדוגלס - כלומר היה ביוץ. הייתכן? בלי טיפול כזה גודל של זקיק? הרופא שלי אמר כי ביוץ מתרחש בגדלים של 20-22 מ"מ ואני הרבה אחרי זה. הייתכן שאני פוליציסטית, או שמה שיש לי זה ציסטה?

לעתים זקיק יכול להגיע לגודל מעל 22 מ"מ סמוך לפני הביוץ. העלמות הזקיק והופעת נוזל בדוגלאס בהחלט מרמזים על ביוץ, אם כי המעקב היה ברור יותר אילו הוא היה מלווה בבדיקת רמות הורמונים בדם. אין שום קשר בין מציאת זקיק גדול ושחלות פוליסיצטיות (שדווקא מתבטאות בין היתר בנוכחות הרבה זקיקים קטנים בשחלות).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית