"משפחה חדשה" -לא יוגבל מימון טיפולים לרווקות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/10/2001 | 23:19 | מאת: משפחה חדשה

בעקבות התערבות ארגון משפחה חדשה, בדבר חשד להפליית רווקות בטיפולי פוריות בקופת חולים מכבי הודיע פרופ' שוקי שמר כי מכבי מבטלת החוזר לפיו לא ימומנו טיפולי הפוריות לנשים רווקות. יו"ר ארגון משפחה חדשה עו"ד אירית רוזנבלום תבעה ממנכ"ל מכבי לבדוק טענות של מטופלות בקופת החולים מכבי, לפיהן קיימת מגמה שלא לממן עלות טיפולי פוריות של נשים רווקות. עו"ד אירית רוזנבלום, מסרה כי נתקבלו בארגון מספר פניות מצד נשים רווקות אשר עוברות טיפולי הפריה באמצעות הזרעה, והנן מבוטחות במסגרת קופת חולים 'מכבי'. עד לאחרונה כוסו עלויות טיפולי הפוריות על ידי קופת החולים (פרט למנת הזרע עצמה שאינה כלולה בסל הבריאות) ואולם מן הפניות הרבות התברר כי מסתמנת מגמה מצידה של קופת חולים מכבי שלא לממן את עלות הטיפול אם המדובר באישה שהינה רווקה. "שינוי המדיניות של מכבי עומד בניגוד גמור לחוק ביטוח בריאות ממלכתי לפיו טיפולי הפריה חוץ גופית – ניתנים לצורך הולדת ילד ראשון ושני, לבני זוג שלהם אין ילדים בנישואיהם הנוכחיים וכן, לאישה ללא ילדים המעוניינת להקים משפחה חד הורית" , אומרת עו"ד רוזנבלום ומוסיפה כי הפלייה בין נשים רווקות לבין נשים נשואות בכל הנוגע לטיפולי פוריות מהווה פגיעה בזכות יסוד להקים משפחה, שהינה חלק מכבוד האדם וחירותו של כל פרט. היום הודיע כאמור מנכ"ל הקופה פרופ' שמר כי הוא מבטל ההוראה שאכן ניתנה, ורווקות הנזקקות לטיפולי פוריות תוכלנה לקבלן ללא תמורה באמצעות טופס 17. פרטים נוספים ייעוץ משפטי תוכלו לקבל בארגון משפחה חדשה שד' חן 4 תל אביב טל 03-5282798 האתר באינטרנט www.newfamily.org.il

כל הכבוד!

25/10/2001 | 07:42 | מאת: אוסנת

אני רווקה המטופלת בטיפולי פוריות ורציתי להודות לכם מקרב לב על הטיפול המסור. שוב תודה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית