בלוטת תריס והריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/10/2001 | 20:11 | מאת: לימור

אני בהריון (טיבעי) בשבוע שמיני וסובלת מתת פעילות בבלוטת התריס שהתגלה לאחר לידת בתי לפני שנתיים. (לא ידוע מה היה קודם לגבי הבלוטה). כרגע הנתונים הם לפי בדיקה לפני שלושה שבועות: T4=13.70 TSH=9.01 אני מקבלת תרופה בשם אלטרוקסין כ-800 מ"ג. (הנתונים הם לפני העלאת כמות התרופה מ-700 מ"ג). רציתי לדעת האם התרופה יכולה להזיק לעובר בצורה כלשהי? האם עקב תת פעילות בבלוטה יש סיכוי גבוה יותר לילד פגוע מוחית, או פגוע בצורה כלשהי? האם יש לך המלצה על רופא מומחה בתל השומר שמטפל בבעיות בבלוטת התריס? תודה רבה. נ.ב. אני חייבת לציין שהפורום שלך הוא מקסים, ואתה עונה בצורה מדהימה וסבלנית. תודה רבה רבה לך. לימור.

חשוב מאוד לאזן את תיפקודי הבלוטה במהלך ההריון. בשלב מוקדם של ההריון העובר "מוגן" יחסית מפני השינויים שחלים אצלך בתיפקוד הבלוטה. בתל-השומר אני מאד ממליץ לפנות בתחום זה לד"ר אוהד כהן, מיקצועי ומאד וחביב מאד.

25/10/2001 | 15:18 | מאת: לימור

איך אני יכולה להגיע אליו בהקדם האפשרי. בלתי ניתן לקבוע תור אליו. אולי יש טלפון כלשהו או אימייל שאפשר להגיע פרטי??? ותודה רבה רבה על העזרה. נשיקות והמשך יום נעים. לימור

26/10/2001 | 10:40 | מאת: פציינטית ותיקה

בחום. טופלתי אצלו בהריון והוא היה יסודי, מקצועי וגם מאוד לבבי ונחמד. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית