צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2001 | 13:47 | מאת: lior

אני אמורה לעשות צילום רחם החודש ויש לי מס' שאלות: 1. אם אפשר להסביר לי מה התהליך 2. האם זה כואב 3. האם זה כרוך בסיכונים מסויימים 4. נאמר לי שצריך לעשות את זה ביום ה- 10 למחזור, אבל בגלל החגים זה לא אפשרי, מה עדיף להקדים את הבדיקה או לאחרה מעבר ל-10 ימים בתודה מראש

אני מקווה שתקבלי הסבר מפורט יותר מהרופא שלך, אבל בקצרה, התהליך כרוך בהחדרת צינורית דקה לצוואר הרחם והזרקת נוזל עם חומר ניגוד בעדו. התהליך מבוצע תחת שיקוף במכון רנטגן כך שניתן לצפות במעבר החומר בחלל הרחם ובחצוצרות. התהליך לא אמור ממש לכאוב, אך יש אי נעימות מסוימת עקב תפישת צוואר הרחם בעת הכנסת הצינורית וגם בגלל הזרקת הנוזל. כמובן שממצאים מסוימים, כמו חסימה חלקית של החצוצרות, עלולים להגביר את תחושת אי הנוחות (או הכאב) עקב הצורך להחדיר את חומר הניגוד בלחץ מוגבר. לפני שתעברי את צילום הרחם תדרשי לחתום על טופס הסכמה מדעת שמפרט את כל הסיכונים שאי פעם נכרכו בפעולה. לא מעט נשים מסרבות לעבור את הפעולה אחרי שהן קוראות את הטופס בו מוסבר להן בין היתר כי הן עלולות לאבד את רחמן בעקבות צילום הרחם. אך באופן מעשי מדובר בפעולה בטוחה, שלעתים רחוקות קשורה בסיבוכים כמו דלקת עקב זיהום. אין יום מסוים במחזור בו יש לעשות צילום רחם, אך מומלץ לעשות זאת באחד הימים בסמוך לאחר שהסתיים הדמם הוסתי, ובכל מקרה לפני שהתחלת לקיים יחסי מין לא מוגנים (כדי למנוע את הסכנה שהצילום יבוצע בעת שאת בהריון).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית