פרוטוקול לאחר שאיבות והחזרות ...

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/07/2016 | 18:39 | מאת: ל

ערב טוב, אני בת 42. לפני 11 שנים ילדתי את בני כתוצאה מתהליך הזרעה (תרומה) - כאם חד הורית יחידנית. לפני כשנתיים התחתנתי ומאז אנו מנסים להביא ילד. לאחר שהבנו בטבעי לא מצליח, ביצענו הזרעה אחת ומיד עברנו לivf. עברתי עד כה 5 שאיבות והחזרות במהלך השנה: שאיבה ראשונה - כעשרים זקיקים, נשאבו 11 ביציות, הופרו 6, החזרתי פעמיים בכל פעם אך לא צלח. שאיבה שניה - שאבו 9, הופרו שלושה ...היה "היריון כימי". שאיבה שלישית הופר שניים והוחזרו לא צלח... שאיבה רביעית - דבק ביולוגי - החזיק כשבועיים וחצי ונגמר ללא דופק / לא התפתח. שאיבה חמישית כעת - שוב ללא הצלחה. לקראת הטיפול שינינו מינונים עפ"י הצורך והגברנו תמיכה בנרות ואספרופם...לפני הטיפול האחרון עשיתי הסטרוסקופיה ופיפל...גם שינינו את התרופה מגונאל למונפור. שאלתי: האם נותר עוד משהו לעשות? הבנתי שאפשר להשאיר את המופרים עד ליום החמישי אבל עם סיכון שלא יתפתחו....(עד היום החזרנו ביום השלישי). מה עוד אפשר לעשות? האם יש עוד תקווה? מיואשת

01/08/2016 | 12:19 | מאת: פרופ' מרתה דירנפלד

מחקרים רבים הראו שבגלל הגיל % הביציות הטובות מבחינה גנטית קטן לכן אין ברירה וצריך להמשיך כדאי אולי לבקש שייגדלו את העוברים באמבריוסקופ - שמאפשר תנאי אינקובטור טובים יותר

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית