השתוללות הורמונלית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 20:13 | מאת: יותם

שלום ד"ר, אשתי ואני מנסים להורות מזה שנה. החודש התחלנו לקבל טיפול באיקוקלומין. שאלתי היא לגבי תופעות שאשתי חווה בימים האחרונים (מספר ימים לפני היום ה -28 למחזור). אשתי מתלוננת על גלי חום בפנים (טוענת שפרצופה בוער), היא חסרת סבלנות, נוטה להתפרץ והיא פגיעה יותר מבד"כ. היא טוענת שאין היא מסוגלת לשלוט על כך. האם קיים קשר בין התופעות הנ"ל לבין הטיפול באיקוקלומין? האם יתכן שכתוצאה מהטיפול אשתי חוותה לראשונה ביוץ והתופעות הן תסמונת קדם ווסתית? אודה על תשובותיך בהקדם.

כן, ייתכן מאד שלפחות חלק מהתופעות שאתה מתאר קשורות לנטילת האיקקלומין, שהינו כידוע בעל פעילות "אנטי- אסטרוגנית." תסמונת קדם ווסתית, כשמה כן היא, קשורה לשינויים ההורמונאליים שסביב הוסת ולא לביוץ.

24/10/2001 | 19:25 | מאת: טלי

יותם היקר. תתרגל או מקווה שלא תתצטרך כי ההריון יבוא בקרוב. גם אני כבר כמה חודשים עם אקקולמין וכל חודש זה משהו חדש. חודש אחד אני כמעט לא מרגישה כלום וחודש אחר כל התופעות שהזכרת +התנפחות הבטן. הצטרפתם למשפחת ההרמונים -זה לא תמיד נורא לפעמים הכון הוא דווקא חיובי - אני נהיית מלאת מרץ ושמחה כך שזה משתנה. שיהיה לכפ בהצלחה .

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית