שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 19:00 | מאת: מיכל

שלום, אני מטופלת כשנה וחצי בטיפולי פוריות. בחודש שעבר עברתי זריקות (מטרודין), כוריגון ושתי הזרעות. אחרי שהטיפול נכשל וקיבלתי מחזור, החליט הרופא שלי שהטיפול הבא יהיה הפריה. כידוע לך, לפני שעוברים הפריה יש לעבור סידרת בדיקות דם וכמובן ועדה רפואית, לכן בחודש האחרון לא טופלתי בשום טיפול. בעלי ואני קיימנו יחסים ספונטניים ולפני יומיים הייתי אמורה לקבל מחזור - אך לא קיבלתי!!! יש לציין שתי עובדות : האחת היא שלמרות שלא תמיד היה המחזור שלי תקין, תמיד קיבלתי מחזור, גם לפני הטיפולים. והעובדה השניה היא שאני סובלת מאנדומטריומה בשחלה השמאלית - שצילום הרחם שלי תקין. עשיתי בדיקת הריון ביתית (בערב) שהראתה תשובה שלילית!!! מה יכולות להיות הסיבות לאי קבלת המחזור והאם הטיפולים יכולים להיות הסיבה. וכמובן שאלת השאלות - האם יכול להיות שאני בכל זאת בהריון, למרות הבדיקה הביתית תודה

כן, יכול להיות שאת בהריון למרות בדיקת שתן שלילית, מאחר ובשלב כל כך מוקדם הבדיקה לעתים שלילית בטעות. כדאי על כן לעשות בדיקת דם, אם את מאד סקרנית. וכן, אחרי טיפולים לעתים משתבש הביוץ ויתכן שזו הסיבה לאיחור בווסת.

24/10/2001 | 16:10 | מאת: חושן

שלום מיכל, 1. לאור הנסיון יתכן מאוד שאי בו המחזור שקור לזריקות, כך קורה לחלק מהנשים, שנית אל תנסי לדמין לעצמך שאת בהריון הבדיקות בבית טובות, אם נעשות נכון. מצטער אבל פעמים כדאי לעמוד מול האמת ,ולא לרמות את עצמינו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית