נרות אוטרגסטן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 16:09 | מאת: שרית

כמה זמן צריך לשכב במיטה לאחר ששמים את הנרות, ודבר נוסף - יש לי הרגשה כאילו הנרות אינם נספגים בשלמותם, האם הם כל כך יעילים?

הנרות באמת לא תמיד נספגים במלואם, ולכן הרופאים נוטים ממילא לתת מינון גבוה מאד (למשל 6 נרות ביום) על מנת "לפצות" על כך. מומלץ בדרך כלל לשכב כ- 20 עד 30 דקות, על מנת להבטיח התמוססות וספיגה בנרתיק. ישנם תחליפים לאוטרוגסטן, כמו נרות של פרוגסטרון טבעי שנלקחות פעמיים ביום (יקר!) או זריקות של גסטון (כואב!). האוטרוגסטן באמת יעיל במצבים של חסר בפרוגסטרון, למשל אי ספיקה של הגופיף הצהוב או במהלך טיפולי פריון מסוימים.

23/10/2001 | 19:40 | מאת: טלי

לפרופ' זיידמן שלום, התפרצתי לשאלתה של שרית ובנושא האוטרוגסטן כזכור לך סיפרתי שאחרי כל ביוץ הופיעה לי הפרשה חומה שנמשכה עד למחזור. החודש השתמשתי בטבליות האוטרוגסטן מייד לאחר הביוץ וההפרשה נעלמה כלא הייתה. האם מדובר בחוסר הורמונלי או אי ספיקה של הגופיף הצהוב, למרות שבדיקת פרוגסטרון וביופסת רירית הרחם שניהם יצאו תקינים? האם יש סיכוי להרות באופן טבעי בעת שימוש בטבליות כתמיכה הורמונלית? תודה, טלי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית