שאלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 15:37 | מאת: טלי

כשהייתי קטנה (בערך 15) בזמן מחזור יצא לי משהו נורא מפחיד ומאז לא סיפרתי את זה לאף אחד ואני חוששת שאני עקרה. יצא לי גוש כזה שנראה ממש כמו שמציירים כדורית דם. הוא היה בקוטר של 1.5 - 2 סנטימטרים והיה גמיש ואדום. תמיד חשבתי שזו אחת השחלות שלי. כשהלכתי לגניקולוג שלי רציתי לדעת אם אני עקרה. הוא אמר שלא מבצעים בדיקות כאלה בלי סיבה ( וכמובן שלא סיפרתי לו). עשו לי אולטרסנד והכל היה בסדר. אני מקבלת מחזור בסדר ועל גלולות. באופן טבעי המחזור שלי לא סדיר וכואב (שאלתי את אמא שלי וגם לה היה כזה הרבה שנים). אולי איזה רופא פה יכול לחוות דעה על מה זה היה, ואיך אני יודעת אם אני עקרה. תודה.

הגוש שאת מתארת נישמע כמו קריש דם. לעתים כאשר יש דמם ויסתי נוצרים (במיוחד בעת שכיבה בלילה) קרישי דם שנראים מאד מוזר, למעשה מאד דומה למה שאת מתארת. אני משוכנע לחלוטין שאין כל קשר בין "הגוש המוזר" לפריון שלך. אם האולטראסאונד תקין והמחזור בסדר עם גלולות את יכולה להיות רגועה. רק אל תעשי "ניסיונות". אני פגשתי הרבה בחורות צעירות שהרו באופן לא מתוכנן, ונאלצו לעבור הפלה יזומה (שבודאי לא מועילה לפריון), מתוך אמונה בלתי מבוססת שהן "בטח לא פוריות." תמתיני בסבלנות ובבוא העת אני מניח שתוכלי להרות בהצלחה (עם או בלי עזרה).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית