התפתחות זקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 10:08 | מאת: עינבל

לקראת IVF. 1. האם רמות גבוהות יותר של E2,מעידות על אפשרות של ביציות טובות יותר? (אותו מספר זקיקים לעוצמת טיפול קודם אבל אסטרדיול הרבה יותר גבוה). 2. כשזקיקים פותחים פער בצמיחה, 4 ממ בין הקטן לגדול ביותר, האם נהוג לשחק עם המינונים של ההורמונים ובכך להשיג צמיחה מבוקרת ?

23/10/2001 | 11:22 | מאת: המישהי הותיקה

לאו דוקא, בתי הנפלאה היא תוצר של המחזור בו האסטרודיול התפתח לא כל כך יפה ובודאי פחות טוב מאשר ביתר מחזורי הטיפול

רמות ה- E2 מהוות את אחד המדדים הטובים ביותר, שמאפשרים לרופא להעריך את התפתחות הזקיקים (בייחוד אלה שהם כה קטנים עד כי לא ניתן למדוד אותם בדיוק בעזרת האולטראסאונד) ולקבוע, בין היתר, מתי בדיוק יש לתת את הכוריגון. 1. מה שמעיד על איכות התגובה השחלתית הוא לא ערכים גבוהים, כי אם יחס נכון בין גודל ומספר הזקיקים וערכי ה- E2. 2. חוסר התאמה (או "סינכרוניזציה") בין גודל הזקיקים בשחלה הוא באמת תופעה שקשורה לעתים קרובות בהצלחה פחותה של הטיפול. הרופא באמת ינסה להתאים את הפרוטוקול התרופתי במטרה לשפר את התפתחות הזקיקים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית