הריון כימי ומוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/01/2015 | 17:17 | מאת: לולה

שלום, בת 33, לא מבייצת מאז הפסקת הגלולות (לפני כן היה מחזור סדיר). קיבלתי גונדוטרופינים במינון נמוך במטרה להבשיל ביצית אחת ולקיים יחסי מין אבל הגבתי ביתר ועשו "rescue IVF" נשאבו 13 ביציות והופרו 12 - עוברים טובים (8 תאים). קיבלתי דקאפפטיל לביוץ כי האסטרוגן היה 13,000 נקלט הריון אבל הביטא לא התקדמה טוב (כימי). קיבלתי לתמיכהה 3 אסטרופם ואוטרוגסטן 200*4. בבדיקות הדם לביטא הפרגוסטרון היה כל הזמן סביב 20-25. 1. האם ייתכן שהסיבה לכימי היא תמיכה לא מספקת? האם היה צורך בזריקות פרוגסטרון? (לא היו דימומים) 2. היות ואני לא מבייצת הוחזרו 2 מוקפאים על בסיס הורמונלי (שוב 3 אסטרופם ואוטרוגסטן 200*4). הבנתי שיש נטיה להחזיר היום מוקפאים על ביוץ טבעי, האם הסיכויים שלי יורדים כי אני מחזירה על בסיס הורמונלי? הרירית היתה 8mm אחרי 5 ימי אסטרופם. אמרו לי ששני העוברים שהופשרו יפים, 8 תאים. 3. בנוסף - יום אחרי ההחזרה כבר חזרתי לעבודה ואני כל הזמן על הרגליים. גם ביום ההחזרה הלכתי ברגל בערב. האם הרסתי לעצמי את הסיכויים? המון תודה מראש

1. יתכן. 2. אין הבדל בסיכוי בין מחזור טבעי להורמונאלי. 3. לא. בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית