אי קבלת מחזור לאחר הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 10:07 | מאת: קארין

אני בת 30 אם לילד בן 3. מתוך כוונה להרות שוב, הפסקתי ליטול גלולות לפני יותר מחודשיים אך עדיין לא קיבלתי מחזור. בדיקת הריון שביצעתי היום הוכיחה כי איני בהריון. עליי לציין כי גם לפני ההריון הראשון קיבלתי את המחזור רק אחרי 4 חודשים מיום הפסקת נטילת הגלולות. האם הדבר מצביע על בעיה (כרונית) כלשהי הקשורה לביוץ? בנוסף לכך, שמונה חודשים לאחר הלידה (מאחר והנקתי ולא קיבלתי עדיין מחזור מאז הלידה) נכנסתי להריון וביצעתי הפלה. האם גם מקרה זה קשור לאי סדירות מסוימת במחזור או להפרעות כלשהן בתהליך הביוץ? ושאלה נוספת: האם יש אמת בדעה כי יש להמתין מספר חודשים מיום הפסקת נטילת הגלולות (ולהשתמש באמצעי מניעה אחרים) לפני שרוצים להכנס להריון? אני שואלת זאת מאחר וההסטוריה הרפואית שלי מוכיחה כי זה עשוי/עלול לקרות לי... תודה

בהחלט לא נדיר, לאחר נטילה ממושכת של גלולות, דיכוי מסוים בביוץ. אך, בדיוק כמו שניסיונך מורה, הגלולות לא פוגעות בפריון, והגוף בדרך כלל חוזר לבייץ ואז מושג ההיריון. במידה והביוץ לא מתחדש, לעתים יש צורך בעזרה של תרופות לעורר את הביוץ. הצורך להמתין מספר חודשים בטרם מנסים להרות לאחר הפסקת נטילת גלולות הוא במידה רבה מיתוס, ששייך לתקופה שלא עמדו בידיי הרופאים אמצעי אבחון מדויקים, קרי בדיקות דם רגישות להריון ובדיקות אולטראסאונד. בעבר, עד שלא הופיעו מחזורים סדירים לא היה הרופא מסוגל לאבחן באופן מדויק את גיל ההיריון ותקינותו. היום אין צורך להמתין והשגת ההיריון מהווה הוכחה שהמצב תקין.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית