טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 08:41 | מאת: המיואשת

שלום, אני מטופלת מזה כארבעה חודשים במנוגון וכוריגון (יחסי מין רגילים) התגובה לטיפול היא טובה בכל מחזור טיפול יש לפחות 2 זקיקים בשלים ורמות ה-PR ו E2 טובות מאוד אבל.. לא מושג הריון (זרע תקין) מה יכולות להיות הסיבות להיעדר הריון ומדוע בהזרעה מה שהרופא ממליץ לעשות עכשיו הסיכויים טובים יותר ( הרופא שלי התנגד לבצע הזרעה לפני כ- 3 חודשים בטענה שאם זרע תקין ותגובה הורמונלית חיובית אין צורך בהתערבות -ציטוט) ואילו עכשיו הוא מהלל ומשבח את תהליך ההזרעה -מה שגורם לי לפקפק ברצינותו . אודה לך אם תוכל לאמר לי מה יכולות להיות הסיבות להיעדר הריון במצב הנוכחי ומדוע הזרעה יכולה להגדיל את הסיכוי? תודה.

23/10/2001 | 19:52 | מאת: מיכל

למיואשת שלום, לשתינו בערך אותה בעיה רפואית, לכן חשבתי שאולי אוכל לעזור. עד כמה שידוע לי, הזרעה מוסיפה עוד 5% סיכוי להכנס להריון (כשיחסים רגילים נותנים כ-20% מה שקורה בהזרעה זה שהרופא מחדיר את הזרע בעזרת צינורית ישירות לרחם,כך שיש יותר סיכוי שהזרע ישאר כולו בפנים. אין לך מה לחשוש מהתליך ,הוא לא כואב והוא מתבצע בדיוק כמו בדיקה גניקולוגית רגילה. אם יש לך אילו שהם ספקות לגבי הרופא שלך, אל תהססי לברר על רופא אחר. תאמיני לי שהכי חשוב שתביני ותאמיני ברופא שלך ותרגישי שלמה עם הטיפול שלו. אם אינך מרגישה כך פשוט תעברי רופא. אז בהצלחה ואל תהיי כל-כך מיואשת. כולנו באותה צרה ובפנים בפנים את בטוח יודעת שלכולנו בסוף יהיו ילדים.

24/10/2001 | 17:56 | מאת: המיואשת

תודה על העידוד ובהצלחה

כ- 40% מהזוגות מאובחנים כסובלים מאי פריון על רקע "בלתי מוסבר". הכוונה שבמסגרת הבדיקות המקובלות לא נמצאה הסיבה לאי פריון. מה שמחקרים מורים באופן ברור הוא שטיפול עם זריקות להשראת ביוץ מעלה את הסיכוי להריון אצל בני זוג אלה. יתר על כן, שילוב של זריקות עם הזרעה משיג שיעורי הצלחה גבוהים אף יותר, גם כאשר נתוני הזרע מצוינים (למשל אפילו אצל נשים שעוברות טיפול עם זרע מתורמים שנבחרו בקפידה). יש בכך הגיון, מאחר וההזרעה מבטיחה שהזרע יגיע בריכוז ואיכות מרביים אל המקום הנכון (פתחי החצוצרות). יש להניח שבקיום יחסים רגילים, זרע רב הולך לאיבוד בנרתיק, ולא מצליח לחצות בכמות מספקת את צוואר הרחם בדרך לחצוצרות. הסיבה שישנם רופאים שבוחרים לא להתחיל מיד בשילוב עם הזרעה היא מן הסתם הגישה "מהקל אל הכבד". כלומר, מנסים בתחילה לשבש באופן מינימאלי את סדר יומם של בני הזוג ולעודד אותם לקיים יחסי מין סדירים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית