התלבטות בין הפריה חוץ גופית ותרומת ביצית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/12/2014 | 22:34 | מאת: אילתאה

שלום רב, אני בת 43 עשיתי פעמיים שאיבה, בפעם הראשונה שאבו לי 10 ביציות ובשניה 14. בפעם השניה גידלו שני עוברים לבלצוטיס. לצערי לא היה הריון. אני מטופלת בסך הכל כחצי שנה. התייעצתי עם שני פרופסורים מנהלי מחלקות. האחד המליץ להפסיק מידית טיפולים וללכת לתרומת ביצית בשל הגיל, השני אמר שלאור הרזרבה השחלתית ולאור העובדה שגדלו לבלצוטיס ממליץ לעשות לפחות עוד סבב. אני מבולבלת כיוון שאני לא יודעת מה לעשות ואני מרגישה שתמיד יש אינטרס כלכלי מאחורי כל תשובה. אני בריאה וכל הבדיקות תקינות. אשמח לתגובתכם.

הכי טוב זה להחליט על סמך הנתונים. הסיכוי שלך לפי נתונים מארה"ב ללידת חי (לא רק היריון) הוא 9.3% מהביציות שלך לעל מחזור החזרת עוברים ו- 55.4% מביציות של תורמת. ראי: http://www.cdc.gov/art/ART2011/sect4_fig38-42.htm#f39 כמובן שמכאן הפרשנות של כל רופא וכל אדם שונה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית