שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/12/2014 | 20:49 | מאת: רונית

שלום, אני בת 28 כעת בהריון שבוע 32. בעברי לפניי כ 7-6 שנים בערך היו לי קונדילומות, יבלות. הסרתי אותן ולא עשיתי שום בדיקה מאז.. כעת יש לי פלולה כבר שנה בערך באזור שקרוב למפשעה/ירך. 1. מעולם לא ביצעתי בדיקת פאפ. האם זה שהיו לי יבלות יכולות להעיד משהו חס ושלום..? האם זה יכול להשפיע כל בדיקת הפאפ? 2. לפניי כניסתי להריון הלכתי לרופא עור שיאבחן את הפלולה והוא אמר שמדובר בסקין טאג לא סרטני ויש להוריד במרפאה אסתטיקה. האם רופא עור יודע לאבחן בין סקין טאג לקונדילומה? תודה רבה לך, קצת לחוצה...

1. קונדילומה נגרמת על ידי נגיף HPV, שגם יכול להדביק את צוואר הרחם ולכן לבדיקת פאפ יש חשיבות מיוחדת בהקשר זה. 2. רופא עור מונסה יודע בד"כ להבדיל בין סקין טאג לקונדילומה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית