"טיפ" לכל ה"מזריקות" בפורום

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/10/2001 | 12:14 | מאת: עדי

ראשית אני ממליצה בחום לכל מי שנאלצת לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית להזריק את התרופות בעצמה. היתרונות הם עצומים כיון שאין פגיעה בשיגרה היומית. גם אני חששתי בהתחלה אבל לאחר שאחות סבלנית הראתה לי כיצד לעשות זאת תאמינו לי זה לא נורא ואפילו פחות כואב. לפי הידוע לי ניתן להזריק לבד את הגונל F ואת המנוגון(ההזרקה שלהם היא תת עורית). אני מצאתי שהכי קל זה להזריק לבטן. ועכשיו ל"טיפ" המדהים שגיליתי השבוע : לפני ההזרקה כדאי לשפשף את האזור שבו מזריקים בקוביית קרח(!), פעולה זו מרדימה את האזור וזה פשוט פחות כואב. תודה למי שגילתה לי את הטיפ חדוה שטרן שעובדת במחלקת IVF בבי"ח לניאדו בנתניה. דרך אגב האחות באיכילוב שבו אני מטופלת, לא ידעה שניתן להזריק את המנוגון לבטן אז אולי גם בזה הועלתי למישהי שהוטעתה וחשבה שרק בגונל ניתן להזריק לבד. זהו, סליחה לד"ר זיידמן שפלשתי לאתר שלו ובהצלחה לכולנו.

טיפ נוסף, אפשר לשמור את המחט במקפיא עד סמוך לפני ההזרקה. מחקר הראה לאחרונה שההזרקה כואבת פחות עם המחט קרה מאד.

22/10/2001 | 16:48 | מאת: המישהי הותיקה

והטוב ביותר, בלי קשר מה החומר המוזרק - שהבעל יזריק, וכמובן להוסיף אחרי עיסוי במקום הזריקה (ולסיום ... לא יזיק ... חיבוק ונשיקה).

23/10/2001 | 12:45 | מאת: טלי

נהדר!!! איזה טיפים נהדרים..... וואו.. ממש עושה לי טוב לדעת שהפעם, סוף סוף יש מה לעשות עם הכאב הזה...

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית