לפני הפרייה שלישית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/10/2001 | 22:23 | מאת: אביבית ואריאל

אישתי קיבלה ביום השני למחזור את זריקת הדיכויי. היום שבועיים לאחר הזריקה יש מספר זקיקים קטנים בגדלים 8 9 ואחד 13. בפגישה עם הרופא }שהינו מתמחה ולא מומחה בתחומו{ד"ר בן-ארוש בבלינסון הוחלט שכנראה לא היה דיכויי ואולי בעוד 3 ימים יראה דיכויי ברור וכמו כן עם הטיפול השלישי לא יצליח אז אישתי תישלח לצילום }לוסקופיה???{ אני מקווה שכתבתי נכון את המילה כאשר הוא הסביר שזהו צילום יותר מדוייק מצילום הרחם שאישתי עברה ושם הכל נראה תקין. השאלה הראשונה : מאחר ואין אנו רוצים לשמוע על עוד כישלון........האם ניתן לבצע את הצילום הנ"ל לפני השאיבה השלישית כלומר במקביל לזריקות של הגונל???? או אוליי לא לעשות כלום עד לביצוע הבדיקה הזו?. שאלה שנייה: אנו מרגישים שבמקום זה דיי "משחקים איתנו" ואין מישהו רציני שיקח על עצמו "ללחוץ" להצלחתינו אין שום עידוד מצד הרופאים רק מצד אחות אחת שהיא פשוט נשמה טובה. היום למשל הרופא אומר כמו שיש נשים שמצליחות בפעם הראשונה והשנייה כך אפשר להצליח בפעם העשירית ויותר............. אין עידוד.....אין מילה טובה..........והכל רק ניסיונות על גביי נסיונות. נשמח לשמוע ממך עיצה בנושא.

אני מניח שאתה מתכוון לבדיקת היסטרוסקופיה ולא "לצילום". בהחלט ניתן לשלב את הבדיקה במהלך הטיפול, תלוי בפרוטוקול שניתן. ראה את תשובתי מהיום לגיל באשר לבדיקת היסטרוסקופיה ולאסתר באשר לשאלתך השנייה.

22/10/2001 | 09:03 | מאת: ח.ש.

אביבית ואריאל שלום, אני הייתי מטופלת ביחידה להפרייה חוץ גופית בבית חולים אסף הרופא (הייתי מכיוון שהצלחתי להכנס להריון!). בשבילי, יחס הרופאים, מקצועיותם והאמונה בהם ובהצלחת הטיפול הם במקום הראשון. אני ממליצה לכם להחליף יחידה או לחילופין להחליף רופא (אם קיים במקום שאתם מטופלים). ברור הדבר כי רוב המטופלים לא מצליחים להכנס להריום במכה הראשונה, אך אין אתם צריכים לשמוע זאת שוב ושוב. הרופאים לא צריכים לשקר כמובן או להיות פסיכולוגים, אך מידה טובה של יחס סימפטי בהחלט עוזרת. המון המון בהצלחה, ובהחלט יש תקווה גדולה מאוד!!!!!!!! ח.ש.

22/10/2001 | 14:16 | מאת: א.

לאריאל ואביבית שלום. ראשית אני רוצה להצטרף לעצתה של ח.ש כי גם אנחנו הצלחנו בסופו של דבר וזכינו בילדה מקסימה בזכות יחידת ה - IVF של אסף הרופא ברשות פרופסור רונאל וציוותו הניפלא וכעת הרשו לי להסב את תשומת ליבכם לעובדה חשובה - לצערנו גם היום למרות הידע הרב שניצבר בנושא ה - IVF , עדיין רב הניסתר על הגלוי , כלומר יש עדיין הרבה דברים שלא ידועים לרופאים והם נאלצים לנסות ולא משנה אם מי שראה אתכם הוא רק מתמחה כי מי שקובע את פרוטוקול הטיפול ואת כל הבדיקות והשיטות שיתמשו בהן באותה יחידה הוא מנהל היחידה (בד"כ פרופסור שאמור להיות מומחה בתחומו) והוא מדריך את כל הצוות וכולם פועלים לפי הוראותיו אז עליכם פשוט להיות מאוד סבלניים והעיקר רגועים ואם אתם מרגישים שלא בנוח עם הצוות שמטפל בכם אז פשוט תחליפו צוות (תעברו לבית חולים אחר) והעיקר להישאר רגועים כי הלחץ הוא שגורם לכל הכשלונות

22/10/2001 | 17:17 | מאת: חושן

שלום, אנו גם מצוים בטיפולי פוריות, אנו מוכנים לסייע ולהסתייע, אם ברצונכם להצליח, תחילה קחו אחריות על עצמכם, תבינו מה בדיוק הבעיה ומה הפתרון, תתיעצו ברופאים נוספים, אין צורך בפרטי, ונכון כולם חולרות - אל תבהלו מכך, רוב של המטופלים מלאי סיפורי זועה לגווניהם השונים. בהצלחה רבה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית