זמן מדידת חום לבדיקת ביוץ ולכמה זמן זה יעיל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/10/2001 | 21:46 | מאת: אופירה

לד"ר זיידמן שלום, שמעתי רבות על חום גוף האישה ככלי לזיהוי זמן ביוץ אולם עולות בי השאלות הבאות: מתי מומלץ למדוד? בוקר, צהריים, ערב, לילה - לפני קיום יחסי מין? האם מדידת החום מורה בפירוש על ביוץ? ומהי מידת החום המעידה על זמן ביוץ? והאם יש הבדלי טמפרטורה בין היום שלפניהביוץ ליום הביוץ עצמו? ולשאלת השאלות: האם לזוג שמתכנן הריון יש אפשרות בעזרת מדידות אלו לזהות את היום שלפני הביוץ בכדי לנסות להרות ולהפרות ביצית בזרע הנושא כרומוזום x וללדת בת? מצטערת על הבורות אשמח לקרוא את תשובותייך מאירות העיניים. תודה אופירה

מדידת חום הגוף צריכה להיעשות אך ורק בבוקר, עוד בטרם קמת ממיטתך (להכין את המד-חום על השידה מבעוד מועד). מיד לאחר הביוץ עולה חום הגוף בכחצי מעלה, בהשוואה לשבועיים שלפניכן, ונותר גבוה כשבועיים עד מועד הוסת או שנותר גבוה תקופה ממושכת יותר במידה והרית. היכולת לזהות את הביוץ על סמך השינוי בחום הגוף מצליח באופן עקבי רק אצל חלק מהזוגות. מדובר בשיטה לא מדויקת ולא אמינה, אך גם לא מזיקה וללא עלויות, ולכן יש רופאים שעדיין ממליצים עליה עבור זוגות שרק החלו בניסיונותיהם להרות. לגבי בחירת מין העובר, הרעיון הכללי הוא שאם מצליחים לזהות בדייקנות את מועד הביוץ, ומקיימים יחסים רק לפני או אחרי הביוץ (ולא ביום הביוץ) עולה הסיכוי ללדת בת. אך מדובר בשיטה מאד לא יעילה, שעלולה להפחית את הסיכוי הכולל להרות.

22/10/2001 | 21:46 | מאת: אופירה

לד"ר זיידמן, האם ניתן לזהות ע"י מדידת חום את היום שלפני הביוץ, האם יש הבדלי טמפרטורה מסויימים בין היום שלפני - יום הביוץ והיום שאחרי? תודה אופירה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית