גלולות למניעת הפריה/השרשה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/09/2001 | 20:41 | מאת: ח

שלום. ידוע לי כי ניתן ליטול גלולות-נגד הריון במינון מסוים עד 72 שעות ממועד קיום יחסים לא מוגנים, לצורך מניעת הפריה/השרשה (במי שלא נוטלת גלולות דרך קבע). שאלתי היא מה המינון הדרוש ובאיזו תדירות (לרשותי גלולות מסוג MELIAN ). אודה מראש לתשובה מהירה.

מומלץ כיום לקחת 2 גלולות מסוג פרוסטינור - 2, כדור אחד תוך 72 שעות מקיום היחסים הלא מוגנים ואת הכדור השני כעבור 12 שעות. ניתן להשיג את הכדורים עם מרשם רופא בכל בית מרקחת. יתכן ובעתיד יאושר הכדור גם ללא מרשם. MELIAN הינה גלולה שמכילה פרוגסטרון מסוג שאינו (!) מתאים לנטילה לאחר כיום יחסי מין לא מוגנים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית