שאלה לפרופ' זיידמן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/10/2001 | 15:23 | מאת: גיל

האם אתה יכול להסביר לי את המושג היסטרוסקופיה? מזה מומחה בהיסטרוסקופיה? תודה גיל

היסטרוסקופיה אבחנתית היא פעולה שמבוצעת בעזרת סיב אופטי או במילים אחרות טלסקופ דקיק ( = היסטרוסקופ), שמוחדר דרך צוואר הרחם ומאפשר צפייה ישירה בחלל הרחם. מומחה בהיסטרוסקופיה הוא רופא נשים בעל ניסיון בביצוע הפעולה, כלומר כזה שיודע לפרש נכון את מה שהוא רואה בחלל ויכול להמליץ על טיפול נכון. מומחה להיסטרוסקופיה ניתוחית, הינו בעל מיומנות גבוהה בביצוע פעולות כירורגיות בחלל הרחם, תחת הנחיה של היסטרוסקופ, ותוך הכנסת מיכשור מיוחד בעד צוואר הרחם דרך ההיסטרוסקופ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית