שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/10/2001 | 20:58 | מאת: נטלי

שבוע טוב : שאלתי היא כזו שבוע שעבר עברתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנית ותשובתו של הרופא היתה שהמחיצה היא מאד קטנה ולכן לא דרוש ניתוח להסרת המחיצה. אני מנסה להכנס להריון כבר שנה ושלושה חודשים ולא הולך. לדעת הרופא קיימת בעיה נוספת של שחלה פוליציסטית - מה זה? ומה הם ההשלכות לגבי כניסה להריון וסיכויי להכנס להריון. ושאלה נוספת היא מה הם טיפולי פוריות? בתודה מראש נטלי

בדרך כלל מחיצה קטנה ברחם לא מהווה סיבה לאי פריון, ולמעשה הטיפול הניתוחי עלול לעתים להזיק יותר מאשר להועיל. שחלה פוליסיצטית מהווה הפרעה מולדת, שלעתים קרובות קשורה בהפרעה בביוץ. במקרה זה טיפולי הפריון יכללו מתן תרופות שיעוררו את הביוץ אצלך, דבר שחיוני על מנת להרות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית